Bahan :
Spaghetti ( Bella Italia )
1 biji bawang besar
1 biji bawang putih
6 biji bebola ikan
Isi ayam
Cendawan butang
Sos spaghetti cendawan ( Kimball )
1 kiub pati lembu ( Knor )
1 sudu kecil garam
Cara memasak :
Panaskan air bersama garam dan sedikit minyak,supaya spaghetti tidak melekat.
Panaskan sedikit minyak,masukan bawang besar dan bawang putih.Kacau hingga kekuningan dan naik bau.
Masukan ayam,cendawan.Kacau hingga rata.
Masukan sos spaghetti cendawan dengan air kiub pati lembu.Kacau hingga rata,masukan bebola ikan.
Kacau,biarkan seketika.
Apabila sudah pekat.
Siap dihidangkan.
memo : hari ini encik husband ajar masak spaghetti bolognese ayam.sungguh melazatkan.!:-)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan